korting reizen studenten ov

men dus gratis verkrijgen. Als je na een hbo opleiding een hbo-master gaat doen, krijg je recht op een jaar extra studenten-OV. Tevens kun je gratis reizen op de feestdagen. Studenten met een leeftijd onder de 18 deden dat, vanwege de kinderbijslag die per kwartaal wordt overgemaakt, overigens sowieso al voor de eerste maand van hun studie. Overgang eerste klas bewerken Met dit abonnement is het ook mogelijk om eerste klas te reizen. Aanvullende beurs en lening) stopzet. Het niet tijdig stopzetten van de OV-studentenkaart levert een boete van 97,- per twee weken. Bronnen, noten en/of referenties /slide/2784705 ml p /blg-827883.pdf Pim Fortuyn, Babyboomers - Autobiografie van een generatie, pagina 249.v. Zit er een verschil tussen mijn studentenreisproduct in de bachelor en in de master? Aan het begin van het studiejaar bleken.500 nieuwe studenten een ondeugdelijke kaart te hebben ontvangen, waarmee bij sommige vervoerbedrijven niet kon worden ingecheckt. Ook als je na een hbo bachelor een hbo master gaat doen (die geregistreerd staat in het.

Als u ervoor kiest uw abonnement niet op te halen, krijgt u geen extra studiefinanciering. Het onderscheid is van belang bij gebruik van het studentenreisproduct als er geen studentenreisrecht meer is, wat tot boetes leidt.

Met een weekendabonnement reis je dan wel gratis, terwijl je met een weekabonnement met korting reist in deze periode. Je kunt dit OV-recht alleen tijdelijk stopzetten en later weer opnemen als je je gehele studiefinanciering (ook basisbeurs, evt. Voor de nieuwe generatie studenten gold dat de kaart pas werd omgezet in een gift als de student binnen 10 jaar een diploma haalde. Doe dit uiterlijk op de 5e werkdag van de maand dat je hier geen recht meer op hebt. Trans Link Systems is de producent van OV-chipkaarten die tevens producten klaar zet op de ophaalautomaten. Hier vind je hun contactgegevens: heb ik recht op studenten-OV onder 18 jaar? Feestdagen bewerken Officile feestdagen in Nederland zijn: nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, paaszondag, paasmaandag, Koningsdag, bevrijdingsdag, hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag, tweede kerstdag. Gedupeerde studenten konden hun reiskosten declareren bij een internetloket. Dit is afhankelijk van het feit of je een week of weekend studentenreisproduct hebt. 18 Het aanbod is niet inwisselbaar voor geld.

Tijdelijk abonnement bewerken Sinds kunnen studenten met een geldig studentenreisproduct die niet kunnen reizen omdat hun OV-chipkaart bijvoorbeeld verloren, gestolen of defect is, binnen een uur verder reizen met een 'tijdelijk studentenreisproduct'. De kaart werd in het begin ook wel Camielkaart genoemd, een verwijzing naar Camiel Eurlings, de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat.