korting 65 plus ns

gebruiken als anonieme kaarten, het studentenproduct is verlopen. De kaart is via internet te bestellen met een Nederlands, Belgisch, Duits of Luxemburgs woonadres en kan worden betaald met ideal. Bekijk, nS Altijd Voordeel, echt flexibel reizen kunt u met het Altijd Voordeel abonnement. Wegwerpkaart / Eenmalige chipkaart In bepaalde regio's zijn ook kartonnen wegwerpkaarten verkrijgbaar. Ze zijn te bestellen via een regionale vervoersmaatschappij. Bij de NS kan men bij aanschaf van een nieuw treinabonnement dat minimaal een jaar geldig is desgewenst een gratis OV-chipkaart krijgen. Aan het begin van de reis moet de OV-chipkaart tegen een OV-chipkaartlezer van de vervoersmaatschappij worden gehouden, het inchecken. Saldo opladen bewerken Saldo opladen kan op de volgende manieren: Online 10, 20, 30, 40 of 50 euro saldo bestellen en betalen via en vervolgens opladen bij een OV-chipkaart-oplaadautomaat of NS-kaartjesautomaat.

De OV-chipkaart is een elektronische betaalpas met nfc-chip (tot eind 2008 rfid-chip) voor het openbaar vervoer in Nederland. Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen kosteloos meereizen en hebben hierdoor geen OV-chipkaart nodig. Kinderen en reizigers van 65 en ouder reizen met korting vanwege hun leeftijd.

65 Plus, kaart Aanvragenkorting 65 plus ns

Een beperking is dat persoonsgebonden kortingen en abonnementen niet mogelijk zijn. Niet alle oude treinabonnementen werken echter goed op de OV-chipkaart. Vanaf 1 december 2009 kwamen er 320 extra ophaalpunten verspreid over geheel Nederland beschikbaar. 9 Lange tijd was het niet mogelijk om op saldo te reizen met de OV-chipkaart op Vlieland, Terschelling en Ameland, pas sinds is dit mogelijk. Reisproducten kunnen worden besteld via de webwinkels van de vervoerbedrijven. Persoonlijke OV-chipkaart Deze kaart is voorzien van de naam, pasfoto en geboortedatum van de kaarthouder en hierdoor geschikt voor persoonsgebonden abonnementen en kortingen. Heen- en terugreis gelden dan als een enkele reis met overstap. Kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65-plussers krijgen maximaal 47 korting in combinatie met leeftijdskorting. Ook deze kaarten zijn vaak duurder ten opzichte van reizen op saldo. Bij het treinabonnement Altijd Voordeel kan men het bus-, tram- en metromaandabonnement OV Voordeel verkrijgen. Werking, om te kunnen reizen dient de kaart vooraf te worden opgeladen met voldoende saldo en/of een geschikt reisproduct (bijvoorbeeld abonnement). De kaart is behalve voor reizen op saldo ook geschikt voor alle andere reisproducten, zoals abonnementen en kortingsregelingen.