korting geven op factuur

in uw btw-aangifte. Ik heb een webwinkel in kado-artikelen. U zet de korting niet meteen op de factuur. Als uw klant het volledige btw-bedrag van de factuur heeft afgetrokken in zijn btw-aangifte, anwb greenfee korting zonder rekening te houden met de korting, dan moet hij op basis van de creditfactuur de btw over de korting aan ons terugbetalen. Factuurkorting voor of na de btw geven? Ideaal voor zzp, wanneer je de klant een (actie)korting wilt geven, dien je dit op de factuur te vermelden. Zo kan je een korting over een enkele factuurregel geven, bijvoorbeeld over een bepaald artikel, je geeft korting over de gehele rekening of een betalingskorting bij vlotte betaling.

Een korting verlaagt de vergoeding van een verleende dienst of geleverde product/artikel waarover btw moet worden berekend. . Het is niet mogelijk om korting te geven op basis van een percentage over een factuurregel of als percentage van het totale factuurbedrag. Btw (21) 9,58, totaal te betalen    45,60, voorbeeld van korting per artikel (per factuurregel) op factuur.

Gamma 15 procent korting
Knip en go kortingsbon

Het is dus belangrijk dat je het zelfde btw percentage selecteert in de kortingsregel als het btw percentage dat normaal van kortingscode nieuwsbrief coolblue toepassing is op je omzet. Per artikel, voorbeeld van korting over gehele factuur, voorbeeld van factuurkorting over gehele rekening. Gehele factuurkorting, betalingskorting bij snelle betaling factuur, om te stimuleren dat facturen vlot worden betaald kun je als ondernemer de klant ook een betalingskorting aanbieden. DutchEnglish, europe - AmsterdamEurope - BerlinEurope - BrusselsAfrica - AbidjanAfrica - AccraAfrica - Addis AbabaAfrica - AlgiersAfrica - AsmaraAfrica - AsmeraAfrica - BamakoAfrica - BanguiAfrica - BanjulAfrica - BissauAfrica - BlantyreAfrica - BrazzavilleAfrica - BujumburaAfrica - CairoAfrica - CasablancaAfrica - CeutaAfrica - ConakryAfrica - DakarAfrica. Het webwinkelprogramma maakt zelf de facturen aan.

Wil je toch dat MoneyMonk deze feature in de toekomst mogelijk gaat maken, dan horen we dat graag van je via de knop '. Achteraf een korting geven? Je maakt dan een factuur met twee factuurregels: Omschrijving: 'Geleverde diensten bedrag 100,-, omschrijving: '10 korting bedrag -10,-, het totale factuurbedrag komt hiermee uit op:. NederlandBelgiVerenigd SlovakijeFinland, eUR - EuroUSD - United States DollarAED - United Arab Emirates DirhamAFN - Afghan AfghaniALL - Albanian LekAMD - Armenian DramANG - Netherlands Antillean GuldenAOA - Angolan KwanzaARS - Argentine PesoAUD - Australian DollarAWG - Aruban FlorinAZN - Azerbaijani ManatBAM - Bosnia and. Als uw klant btw mag aftrekken, dan kan hij de btw over korting die hij niet heeft gekregen alleen aftrekken als u hem een aanvullende factuur over de korting stuurt.